Bouwaanvraag goedgekeurd

10 februari 2016 – We krijgen een verlossende enveloppe -aangetekend verstuurd- van de gemeente. Een serieus pak papier, maar het essentiële blad was toch wel het gele blad met “bekendmaking” op. We hebben de goedkeuring voor ons plan ontvangen! De goedkeuring zelf zou er gekomen zijn op 4 februari. Echter ontvangen we het papierwerk een week later.

Het is een lijvig dossier, waarin onder andere beschreven staat wat er allemaal moet gebeuren. Eerst en vooral moet binnen de 10 dagen (vóór 14 februari dus) de bekendmaking opgehangen worden. Bijkomend zitten heel wat formulieren die we in een latere fase terug moeten sturen naar de gemeente: eentje om bekend te maken dat we de bekendmaking hebben opgehangen, eentje voor het uitzetten van de voorbouwlijn, voor de aanvang der werken en voor de winddichte uitvoering.

Terwijl we de bekendmaking uithangen maken we van de gelegenheid gebruik foto’s te nemen voor de plaatsbeschrijving. We dienen deze terug te bezorgen aan de gemeente, al was het maar om later te kunnen bewijzen dat sommige scheuren en putten in de weg er reeds waren vóór aanvang van de werken en dus niet aan ons te wijten zijn.

Vanaf nu gaat opnieuw een periode van 30 dagen wachttijd in. In deze periode krijgt de buurt de tijd om -indien gewenst- bezwaar aan te tekenen. Daarna krijgt de gemeente 5 dagen tijd om ons van eventueel bezwaar op de hoogte te brengen. Als er geen zijn, kunnen we dus vanaf 19 maart officieel beginnen aan de werken!

IMG_0088

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s